Pretraga

Lokacija :Budzet :

Površina :

Crna Gora je.....

BBC je objavio nedavno još jedan tekst o Crnoj Gori u kome se govori o “povratku crnogorskog primorja i o tome da je obala ponovo pokretačka snaga zemlje, sa povećanim brojem turista".

“Jedna od najmanjih zemalja Evrope mamila je dugo sa 295 kilometara svoje obale, koja je dom tihim ribarskim selima, sjajnim turističkim gradovima, pejzažima koje je priznao UNESCO, kao i ostacima venecijanskih tvrđava”,piše u tekstu. 

 

Čitaocima otkriva da je obala Crne Gore postala poznata između 1945. i 1992. godine, kada je bila deo Jugoslavije, a kada su poznate filmske zvezde poput Elizabet Tejlor i Sofije Loren, ali i princeze Margaret, došle na “predivnu obalu”. 

“Danas je obala ponovo pokretačka snaga zemlje, sa povećanim brojem turista”, stoji u tekstu. 

Iz BBC-ja pišu o Budvi kao “letnjem gradu zabave”, ali i o pristupačnom odmoru u Prčnju. I dok je Budva, prema njihovom mišljenju, pristupačna za džep, “drugi gradovi duž obale čvrsto su se preselili u carstvo luksuznih putovanja”, a kao primer za to navode Sveti Stefan. 

Ocenili su da najambiciozniji turistički potez može biti viđen u Porto Montenegru, dok je Boka Kotorska neosporna svetla tačka u Crnoj Gori: “Prirodna luka zaokružena veoma visokim vrhovima sa crnim stenama, koji su pomogli da zemlja dobije svoje ime”. 

“Kako se spuštamo duž crnogorske obale prema albanskoj granici, zemljište postaje ravnije i obale imaju manje uvala i zaliva koji leže severnije”, napisali su reporteri BBC-ja. 

Svojim čitaocima prenose i da, za razliku od destinacija namenjenih za imućniiji svet, Ulcinj za sada ostaje ostrvo pristupačnosti.

Pretraga

Lokacija :Budzet :

Površina :

0 nekretnine su pronađene


PRONOVA NEKRETNINE

Slobode br. 64,
Podgorica, Montenegro

+382 69 300 775
+382 67 011 311
+382 20 213 116

 [email protected]

 Pronova