Pretraga

Lokacija :Budzet :

Površina :

Cijene nekretnina u Crnoj Gori

Tržište nekretnina u Crnoj Gori je oduvijek bilo veoma atraktivno.

U Crnoj Gori je za stan potrebno od 600 do 2.500 eura, zavisno od lokacije, dok superluksuzne nekretnine na primorju koštaju od 6.000 do 8.000 eura po kvadratu.

Crnogorsko tržište nekretnina tokom 2014. godine, posle sasvim solidnog početka, poslednjih nekoliko mjeseci bilježi veći pad prometa, podaci su Zavoda za statistiku Crne Gore (Monstat-a). Razlog tome navodi se, pre svega, loša situacija u Rusiji i Ukrajini, odakle je poslednjih godina i najveći broj kupaca nekretnina u Crnoj Gori.

Naime, od 2008. godine, naročito u primorskim opštinama Crne Gore, primjećen je pravi “bum” na tržištu nekretnina, koji su činile: povećana potražnja za nekretninama, najviše od strane Rusa, drastičan skok cena, kao i izgradnja objekata.

Tako su poslednjih šest, sedam godine nekretnine najtraženije na tržištu ove zemlje, pa su Rusi i dalje u najvećem broju njihovi kupci, a zanimljiv je podatak da su odmah iza i građani Srbije.

Najviše se traže stanovi u novogradnji, a cijenu određuje lokacija. Tako su najskuplji stanovi u Budvi, zatim slijede Tivat i Podgorica, dok su najpovoljniji u Nikšiću.
Kupaca je za sada najviše bilo iz Rusije, Srbije, Ukrajine, a ima ih i iz Njemačke, Skandinavije, zemalja Beneluksa, potvrđuju podaci Monstat-a.

Najskuplji kvadrat u Budvi

Najtraženiji stanovi su u Budvi, gde je kvadrat shodno tome i najskuplji. Cijenu određuje lokacija, pa su oni bliže centru i sa pogledom na more najskuplji. Tako je za stan u samom centru Budve potrebno izdvojiti oko 3.500 eura po kvadratu.

Ako se pogledaju ostale lokacije u Budvi, cijena će zavisiti od kvaliteta gradnje, blizine mora i kretaće se od oko 1.650 eura po kvdaratu, pa sve do 2.650 eura.

Najskuplja lokacija za kupovinu nekretnina u Budvi, ali i čitavoj Crnoj Gori, jesu "Dukljanski vrtovi", gde kvadrat superluksuznih apartamana, u vilama na Zavali, košta između 6.000 i 8.000 eura.

Kvadrat u Podgorici i do 3.000 eura

Pored Budve, najviše se traže nekretnine u glavnom gradu Crne Gore. Tako je za stan u Podgorici potrebno od oko 800 do čak 3.000 eura. Kupci najviše traže novogradnju na dobroj lokaciji. Shodno tome, najskuplje nekretnine i jesu u samom centru grada, a prosečna cijena po kojoj se ostvaruje promet kreće se oko 1.100 eura po kvadratu.

Ekskluzivne lokacije - Porto Montenegro i Luštica bej

Čini se da su cijene luksuznijih nekretnina prilično visoke u Crnoj Gori, a tome u prilog govori i podatak da je prosječna cijena stana u Porto Montenegru i Luštica bej-u, ekskluzivnim lokacijama na crnogorskom primorju, oko 4.000 eura. Zanimljivo je da su svoje vlasnike, brojne nekretnine na ovoj lokaciji, dobile još u sivoj gradnji, a oni su uglavnom poznata imena svjetskog šou biznisa i džet seta.

Kupci dolaze iz svih delova svijeta, a najviše ih ima iz Rusije, Emirata, Skandinavije, Njemačke, kao i iz Srbije.

Pretraga

Lokacija :Budzet :

Površina :

0 nekretnine su pronađene


PRONOVA NEKRETNINE

Slobode br. 64,
Podgorica, Montenegro

+382 69 300 775
+382 67 011 311
+382 20 213 116

 [email protected]

 Pronova